Wij zetten de bloemetjes buiten!
Door: Marjolein

|

16 december 2022

Al jaren hebben diverse bloembakken verspreid door de Nijverheid onze straten opgefleurd. Maar na vele jaren trouwe dienst in weer en wind stonden de bloembakken er inmiddels treurig bij. Het werd tijd voor iets nieuws!

Op vrijdag 10 juni hebben leden van BON nieuwe bloembakken van cortenstaal aan de straat gezet bij de Bouwmeester en deze voorzien van hydrokorrels en worteldoek. Al eerder werd op de Slingerbeurs in april een match gemaakt met Olde Kalter Hengelo, waar we tuinaarde geregeld hebben en zeer tevreden over zijn! De oude bakken zijn afgevoerd door Gildebor.

Een dag later werden de bakken verhuisd naar hun definitieve plekken in de Nijverheid. Dat gebeurde met een kleine shovel die de zware bakken nog net kon beuren. De nieuwe bakken zijn ook voorzien van poten zodat we (indien nodig) de bakken nog kunnen verplaatsen. 

De bakken zijn nu voorzien van zomerbloeiers, maar op een later tijdstip worden vaste planten gepoot.

De bloemen in de bak zullen hier en daar wat aandacht nodig hebben. Denk aan het geven van water en verwijderen van onkruid. Gelukkig hebben we voor iedere bloembak iemand bereid gevonden om ervoor te zorgen! Zo houden we samen de Nijverheid netjes!

Schade en/of vernielingen geconstateerd? 

Meld dit dan aan ons! Kom langs tijdens het spreekuur van BON, of mail naar info@denijverheid.nl