Buurtbon

Heb jij een leuk idee voor onze buurt? Vraag dan nu een buurtbon aan! Met een buurtbon kunnen we ideeën realiseren waarmee we onze buurt nog mooier, veiliger én gezelliger maken.

Het is eigenlijk een soort tegoedbon waarmee buurtbewoners hun ideeën tot leven kunnen brengen. Wat dacht je van een gezamenlijke buurtmoestuin waar we onze eigen groenten en kruiden kunnen kweken? Een buurtbarbecue om elkaar beter te leren kennen? Of misschien een buurtbibliotheek waar buurtbewoners boeken kunnen uitlenen en delen?

Veel buren waren je al voor en hebben met een buurtbon iets moois gerealiseerd. Zo werden de straten van de Nijverheid vorig jaar opgefleurd met nieuwe bloembakken en is onze buurt nu een gaaf insectenhotel rijker!

Dus… Waar wacht je nog op?
Laten we onze buurt nóg mooier, gezelliger en leuker maken! Zet jouw idee op papier en vraag nu je buurtbon aan!

Inspiratie nodig?

Op de Facebookpagina Buurtbonnen Hengelo kun je gave projecten bekijken die al zijn gerealiseerd met de buurtbon. 

Voorwaarden

BNaast de voorwaarden die de gemeente aan de aanvraag stelt hebben wij binnen de wijk nog een aantal aanvullende voorwaarden:

  • Het initiatief en/of de activiteit valt binnen de buurtgrenzen en wordt voor en door de bewoners van de Nijverheid georganiseerd.
  • Geen buurtbon voor een wijkoverstijgende activiteit; zoals bijvoorbeeld “Muziek bij de Buren”
  • Eten en drinken middels een buurtbon bekostigen kan enkel wanneer dit in combinatie met een overkoepelende/aanvullende activiteit georganiseerd is.
  • Geen repeterende aanvraag
  • Maximaal €750,- per aanvraag