Leuk idee voor onze buurt? Vraag een buurtbon aan!
Door: Marjolein

|

14 maart 2023

Heb jij een leuk idee voor onze buurt? Vraag dan nu een buurtbon aan! Met een buurtbon kunnen we ideeën realiseren waarmee we onze buurt nog mooier, veiliger én gezelliger maken. Vanaf vandaag kun je weer een buurtbon aanvragen via Gemeente Hengelo!

Wat dacht je van een gezamenlijke buurtmoestuin waar we onze eigen groenten en kruiden kunnen kweken? Een buurtbarbecue om elkaar beter te leren kennen? Of misschien een buurtbibliotheek waar buurtbewoners boeken kunnen uitlenen en delen?

Veel Hengeloërs waren je al voor en hebben met een buurtbon iets moois gerealiseerd. Zo werden de straten van de Nijverheid vorig jaar opgefleurd met nieuwe bloembakken en is onze buurt nu een gaaf insectenhotel rijker!

Dus… Waar wacht je nog op?
Laten we onze buurt nóg mooier, gezelliger en leuker maken! Zet jouw idee op papier en vraag nu je buurtbon aan!

Ben jij al bekend met de buurtbon?

De buurtbon is dé manier om jouw buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken! Het is eigenlijk een soort tegoedbon waarmee Hengeloërs hun ideeën kunnen betalen en tot leven kunnen brengen. En het mooie is: al veel Hengeloërs hebben dankzij de buurtbon iets fantastisch kunnen realiseren in hun straat, buurt of wijk!

Inspiratie nodig?

Op de Facebookpagina Buurtbonnen Hengelo kun je alle gave projecten bekijken die al zijn bekostigd met de buurtbon. Het is een ware bron van inspiratie voor jouw eigen ideeën om jouw buurt nog mooier en gezelliger te maken!