Bewonersoverleg de Nijverheid 

 

 E-mail: info@denijverheid.nl

Geschreven door Tonny Noordman

Het was een lang en moeizaam avontuur voor Corrie Leussink (73). De vice-voorzitter van het Bewonersoverleg Nijverheid (BON) moest twee jaar geleden maar aangeven welke van vijf beschikbare types straatlantaarn de bewoners het meest aansprak. ,,Ze waren allemaal even lelijk, tien keer niks”,  zegt Leussink.

Hij kan er nu om lachen, want De Nijverheid krijgt nu enkele honderden exemplaren van het lantaarntype Anne, op een chique antraciet gemoffelde paal. De eerste 38 stuks worden al deze zomer geplaatst. Anne heeft aan vier zijden van het vierkante armatuur ledlampjes zitten die helder wit licht geven. Een rode jas ziet er in het donker dus echt rood uit, handig als er een signalement moet worden doorgegeven.

Dimmen

Bewoners die vinden dat de nieuwe lamp voor hun raam net iets te fel op de eettafel of het bankstel schijnt, kunnen via de gemeentelijke BeterBuiten-app een dimverzoek doorgeven, zodat één zijde van de lamp een paar lumen minder fel kan worden gezet. Ook handig: Anne geeft zelf door wanneer ze kapot is of scheef staat na een tik van bij voorbeeld een voertuig. Ook is de lamp geschikt voor wifi en camera’s. Van deze voorzieningen wordt in De Nijverheid voorlopig geen gebruik gemaakt. 

Design by: www.diablodesign.eu