Bewonersoverleg de Nijverheid 

 

 E-mail: info@denijverheid.nl

Geschreven door Claudia

De voorzitter spreekt

Een ogenblik om terug te kijken naar wat er het er afgelopen jaar is gebeurd en om vooruit te kijken naar 2019 en verder.

2018 was een bewogen jaar voor BON. Het jaar stond bijna geheel in het teken van 100-jaar Nijverheid.
Allereerst is het boek “Wij van de Nijverheid” (auteur Marco Krijnsen) uitgebracht. Door de medewerking van geïnterviewden en iedereen die fraaie foto’s heeft aangeleverd is dit mooie boek ontstaan. De interesse onder de bewoners en oud-bewoners was en is dan ook groot.

Het wijkfeest, 24 en 25 augustus. De weergoden lieten ons dit weekend in de steek in de bloedhete zomer van 2018.
Ondanks de buien waren Franky’s kindermiddag, de jongerenavond, de reünie en de afsluitende feestavond een succes. We kunnen met trots terug kijken op deze dagen.

Al deze festiviteiten hadden we nooit kunnen organiseren zonder de hulp van de vele sponsoren die de Nijverheid een warm hart toedragen.
Maar we vergeten natuurlijk de vele vrijwilligers niet. Deze mensen zijn goud waard. Daarom zeg ik namens het bestuur hartelijk dank! Hopelijk mogen we weer een beroep op jullie doen want we zijn van plan dit jaar weer een feest te organiseren.

Ook bijzonder is dat BON de zilveren Erepenning van de gemeente Hengelo kreeg uitgereikt door wethouder Bas van Wakeren.

Daarnaast blijven we ons inzetten voor een leefbare en mooie buurt. Bloembakken beplanten, ouderenmiddagen, enz., kortom de jaarlijks terugkerende activiteiten.

Ook projecten waar wij met de gemeente en Welbions in overleg zijn vergen veel van onze aandacht. Soms gaat het goed en soepel, maar soms gaat het stroef.
Zoals de nieuwe verlichting, waar het overleg al bijna 2 jaar loopt. De wensen van de Nijverheid en de plannen van de gemeente liggen niet op één lijn. Het laatste nieuws is altijd te lezen op onze Facebookpagina “Nijverheid Hengelo” en onze website.

Als vertegenwoordiger van de Vikkerhoek is Henk Vosmeijer ons bestuur komen versterken, aangezien onze “buren” zelf geen bewonersoverleg hebben.

Ook zijn alle ondergrondse containers geplaatst in de Nijverheid.

Een grote doorbraak zijn de nieuwbouwplannen aan de Elisabethstraat die nu definitief zijn onder de naam “Elisahof”.
Immers, het is 12 jaar geleden dat de flats zijn gesloopt. Meer informatie is te vinden op de website https://elisahof.nl

2019

De Nijverheid is geselecteerd als één van de 25 wijken in het land die een bijdrage van 4,25 miljoen euro ontvangen van het rijk om 500 woningen aardgasvrij te maken. 
Tijdens de inloopbijeenkomst in de Klokstee, waar ruim 250 mensen aanwezig waren, bleek dat er heel veel vragen en onduidelijkheden zijn.

Hoe we van het aardgas af gaan en hoe de 4,25 miljoen subsidie wordt besteed, het is nog één grote puzzel.
Natuurlijk willen wij als BON graag weten wat er leeft onder de bewoners. Daarom zijn wij per januari een werkgroep gestart met huurders en huiseigenaren.
BON heeft ook zitting genomen in de werkgroep “warmteplan”, waarin onder andere ook de gemeente Hengelo en Welbions zitten. Mede hierdoor horen wij uit eerste hand de plannen/ontwikkelingen en kunnen we onze en daarmee úw stem laten horen!

Door het project Nijverheid aardgasvrij worden plannen zoals onderhoud van straten en het nieuwe verlichtingsplan opgeschoven.
Een voorstel kwam van de PvdA dat verschillende projecten één integrale aanpak eisen. Dit kan een financieel voordeel opleveren waardoor de wijk een echte upgrade krijgt, zoals ons beloofd is.

We zijn bezig te regelen dat tijdens het wekelijks spreekuur van BON, elke dinsdag van 16.00 uur tot 17.30 uur, de gemeente en Welbions aanwezig zullen zijn om vragen te beantwoorden over Nijverheid aardgasvrij.

Tevens kunt u kijken op is https://www.hengeloaardgasvrij.nl

Bij ons als bewonersoverleg ligt de taak om scherp te blijven, en de belangen van de bewoners, zowel huurders als huiseigenaren, zo goed mogelijk te behartigen.


Tot slot wens ik iedereen een gezond en voorspoedig 2019.

Tonny Noordman
Voorzitter BewonersOverleg de Nijverheid

Design by: www.diablodesign.eu