Bewonersoverleg de Nijverheid 

 

 E-mail: info@denijverheid.nl

Geschreven door Claudia

Nieuwe verlichting in de Nijverheid

Afgelopen woensdag hebben wij, vice-voorzitter Corrie Leussink en ik , als vertegenwoordigers van BON een gesprek gehad met wethouder Bas van Wakeren (financieel verantwoordelijk, ) Lars Harms, onze stadsdeelregisseur en de verantwoordelijke ambtenaren. Dit gesprek ging over het plaatsen van nieuwe verlichting in de Nijverheid.

De gemeente is van plan de Nijverheid gefaseerd te voorzien van nieuwe verlichting. In een later stadium wordt BON betrokken in dit plan om de buurt mee te laten denken over welke verlichting er moet komen.

In eerdere overleggen heeft BON haar wensen kenbaar gemaakt. Zo ook afgelopen woensdag. De wensen van BON en de plannen van de gemeente liggen nog niet helemaal op één lijn. Maar in een persbericht in de krant bericht de gemeente dat het de Nijverheid flink wil upgraden. Dit zou een grote kans zijn om een 100-jarige buurt die flinke upgrade te geven die de gemeente Hengelo de Nijverheid wil geven. De wethouder gaat nu in overleg met onze wijkwethouder (Claudio Bruggink) om te kijken wat mogelijk is met de wensen van BON en de bewoners van de Nijverheid.

We zijn ontzettend benieuwd hoe dit overleg afloopt en het definitieve antwoord van onze beide wethouders. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Tonny Noordman, voorzitter BON

Design by: www.diablodesign.eu