Bewonersoverleg de Nijverheid 

 

 E-mail: info@denijverheid.nl

Geschreven door Tonny Noordman

Het is goed wonen in de Nijverheid, maar een gezamenlijk wijkfeest ontbrak nog. Tot 24 en 25 augustus. Dit was tevens een eeuwfeest want de Nijverheid bestaat dit jaar 100 jaar!
Natuurlijk hebben we de ouderenmiddagen en hadden we de Kom Bij Ons markt maar een gezamenlijk feest voor iedereen ontbrak nog. Ons doel was een wijkfeest te organiseren waar voor iedereen uit de wijk iets te beleven viel, en gezien de opkomst en het plezier van iedereen is dat gelukt.

Vrijdagmiddag startte het feest met een reünie voor (oud)bewoners en geïnteresseerden.
Na te zijn ontvangen door wethouder Voogdgeert en de zus van Annie van ’t Liepke (gespeeld door 2 acteurs van theatergezelschap Alludens) konden de bezoekers gaan genieten van een gezellige middag.
Onder het genot van een drankje en harmonicamuziek door Hans Holtkamp zagen mensen elkaar soms na langere tijd weer maar ook de huidige bewoners hadden genoeg om over te praten. Een groot succes. Van verscheidene kanten kwam de vraag of er niet vaker een reünie georganiseerd kan worden. Een punt dat wij, als BON-bestuur, zeker mee zullen nemen in de evaluatie.

Vrijdagavond was de avond voor de jongeren uit onze wijk. We hadden Bombercartel uitgenodigd om voor de muziek te zorgen. Bombercartel is een samenwerking van 2 DJ’s, Nick Kissing en Jarmo Zwiep. Hoewel de opkomst niet groot was vermaakten de aanwezige jongeren zich prima op de “vette muziek” van Nick en Jarmo.
Om middernacht ging de grote verlichting aan en stopte de muziek. De eerste dag zat er op.

Op zaterdag was Frank van Franky’s Food aanwezig. Voor één keer organiseerde hij Franky’s Food en Plus Oelerweg Kinderdag in de Nijverheid. Kinderen konden zich aanmelden voor deze middag om samen met Franky aan één grote tafel te eten. Ook werden wensjes vervuld en cadeautjes uitgedeeld. Ondanks de regenbuien vermaakten de kinderen zich prima. Er waren allerlei bezigheden. Zo was er een mooie draaimolen, een rodeo-stier, kinderen konden pannenkoeken bakken op een zelfgestookt vuurtje, graffiti spuiten, knutselen, geschminkt worden en genieten van een suikerspin en patatjes van De Frietkar.

Zaterdagavond werden allereerst de sponsoren en omwonenden welkom geheten door wethouder Voogdgeert en de zus van Annie van ‘t Liepke, die er deze dag ook weer bij waren.
Later kwamen steeds meer feestgangers, en met de muziek van de band Mazzel en DJ Othmar op de achtergrond werd het steeds gezelliger. Voor de inwendige mens was natuurlijk ook gezorgd: Jan Hobbelink met De Frietkar en Johnny Nijland met allerlei lekkere gerechten.
Tijdens het gehele feest konden bezoekers loten kopen voor de verloting. Rond 22.00 uur was de trekking. Groot was de vreugde bij de winnares van de hoofdprijs (1 minuut gratis winkelen bij Plus Oelerweg) en ook de andere prijzen vielen goed in de smaak. De prijswinnaars die zich nog niet hebben gemeld en die een winnend lot in hun bezit hebben kunnen zich melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens het spreekuur op dinsdag van 16.00 – 17.30 uur bij de Bouwmeester.
Ook deze avond eindigde om middernacht. Het feest zat erop….

We hadden we dit feest niet kunnen realiseren zonder de hulp van onze vrijwilligers en sponsoren.
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd feest, want wat konden we verwachten op zo’n eerste wijkfeest? Het heeft onze verwachtingen zeker overtroffen!

Daarom tot slot:
BEDANKT BEZOEKERS, VRIJWILLIGERS, SPONSOREN, CATERAARS, MUZIKANTEN, ALLUDENS EN VERDERE AANWEZIGEN!
SAMEN hebben we er een mooi feest van gemaakt!

Design by: www.diablodesign.eu