Bewonersoverleg de Nijverheid 

 

 E-mail: info@denijverheid.nl

Geschreven door Tonny Noordman

Door 'passend toewijzen' krijgen huurders een woning waarvan de huur aansluit bij het inkomen
Het voorkomt dat huurders snel in betalingsproblemen komen en dat het bedrag dat het Rijk moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt.

Welbions is verplicht om deze regels toe te passen
Toch willen we dat de kans op een woning voor alle woningzoekenden hetzelfde blijft. We hebben daarom afspraken gemaakt over het verhuren van woningen bij Welbions. Uw inkomen en de samenstelling van uw huishouden zijn daarbij belangrijk. U kunt hieronder zien, dat het best ingewikkeld kan zijn om te bepalen op welke woningen u kunt reageren. We proberen u daar zo goed mogelijk bij te helpen.

Voorkom teleurstelling, vul uw inkomen goed in
Het inkomen en uw huishouden bepalen voortaan op welke woningen u kunt reageren. U bent zelf verantwoordelijk voor de gegevens van uw inschrijving. We adviseren woningzoekenden in Hengelo de juiste gegevens in te voeren op ‘Mijn Wooninfo’. Woningzoekenden in Borne kunnen de juiste gegevens telefonisch of per mail doorgeven. U voorkomt hierdoor teleurstelling bij toewijzing, doordat u bijvoorbeeld een verkeerd inkomen had ingevuld. Wij controleren uw gegevens altijd bij de toewijzing van een woning.

Nieuwe regels gelden voor woningen die vanaf 1 januari 2016 worden verhuurd
Veel van die woningen worden dit jaar al aangeboden. Daarom gaan de veranderingen op 9 november 2015 in. 

Voorwaarden Passend Toewijzen
Hieronder leest u welke voorwaarden we vanaf 9 november 2015 stellen aan het inkomen en het huishouden. Dit kunt u ook nalezen in deze tabel.

 •  Uw inkomen ligt onder de € 22.100/ € 30.000
  Bent u op zoek naar een woning en hebt u een inkomen onder de € 22.100 (eenpersoonshuishouden) of € 30.000 (twee- of meer persoonshuishouden)? Dan komt u alleen in aanmerking voor woningen met een kale huurprijs tot € 586,68, bij één- en tweepersoonshuishoudens, of tot € 628,76, bij drie- en meerpersoonshuishoudens (prijspeil 2016)
 • Uw inkomen ligt tussen € 35.740 en € 39.874
  Als uw inkomen ligt tussen € 35.740 en € 39.874 kunt u reageren op het woningaanbod met een kale huurprijs tussen 
  € 628,76 en € 710,68. Tot voor kort kwam u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Door een tijdelijke maatregel van de overheid is dat nu wel het geval. Wij houden ons wel het recht voor om deze regeling in de loop van 2016 aan te passen als blijkt dat wij teveel huurders in deze inkomenscategorie een woning hebben toegewezen. 
 • Uw inkomen ligt tussen € 22.101 / € 30.001 en € 35.739
  Bent u een woningzoekende met een inkomen tussen € 22.101 (eenpersoonshuishouden) of € 30.001 (twee- of meerpersoonshuishouden) en € 35.739? Dan kunt u reageren op het woningaanbod met een kale huurprijs tussen € 586,68 bij één- en tweepersoonshuishoudens of € 628,76 bij drie- en meerpersoonshuishoudens en € 710,68.

Twee-hurenbeleid
Bij sommige woningen worden twee huurprijzen vermeld. Er geldt dan een lagere huurprijs als de woningzoekende recht heeft op huurtoeslag. Wordt de woning toegewezen aan een woningzoekende die geen recht heeft op huurtoeslag? Dan geldt de gewone (hogere) huurprijs.

Veelgestelde vragen en het antwoord
Wij kunnen ons voorstellen dat deze nieuwe regel vragen bij u oproept.
Neem dan contact met ons op via (074) 24 68 300 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Design by: www.diablodesign.eu