Bewonersoverleg de Nijverheid 

 

 E-mail: info@denijverheid.nl

Geschreven door Tonny Noordman

In een eerder interview in september 2012 werd al beschreven hoe welkom een nieuwe viskraam na het verdwijnen van de viswinkel op het Krabbenbosplein was. Dat ze als dochter van een slager stage ging lopen bij een visboer en dit zo leuk vond dat ze er haar beroep van heeft gemaakt.

Nu jaren later staat ze er nog steeds en het gaat goed. We staan hier nu al weer 8 jaar vertelt Marloes, we staan hier op het Agathaplein van woensdag t/m zaterdag, maar daarnaast staan we ook met carnaval bij het café in Tilligte en zomers op de kermis in Weerselo. Verder zijn we ook vaak in bejaardenhuizen te vinden.

Het Milieu staat bij ons ook hoog in het vaandel: binnenkort hebben we helemaal de overstap gemaakt van plastic naar papier en we werken alleen met duurzaam gevangen vis dat onder het MSC waarmerk valt. Ook aan verspillen hebben we een broertje dood, alles wat aan het eind van de dag over is gaat naar een bejaardenhuis.

Sinds 3 jaar heeft Marloes een relatie met Gerjo Hollink, vertelt ze vrolijk als altijd en het gaat zo goed tussen ons dat we vorig jaar zijn getrouwd. Gerjo staat nu ook in de wagen en helpt met de verkoop, het samen werken gaat ons erg goed af. Achter op de wagen staat nu dan ook Mollink en Hollink. Vol trots vertelt Marloes dat ze al weer een aantal maanden zwanger is en dat ze in juli de geboorte van een zoontje verwachten. Dit zal dan ook consequenties hebben voor hun aanwezigheid op het Jacobaplein: vanaf begin juli zullen ze er dan 6 weken niet staan.

Vorig jaar hebben ze een nieuwe wagen laten bouwen, waar ze nu wel erg blij mee en ook trots op zijn. De wagen ziet er mooi uit en het is prettig werken. We kunnen nu ook zelf friet snijden en bakken. Verder bieden we ook menuutjes aan bijv. een bakje friet, kibbeling, saus en rauwkost. Zo blijven we ons steeds verder ontwikkelen.

Design by: www.diablodesign.eu